Recomandări

10 pași esențiali pentru un ten luminos, mereu tânăr și fără imperfecțiuni

10 pași esențiali pentru un ten luminos, mereu tânăr și fără imperfecțiuni. BONUS: Secrete uimitoare din ritualul coreean de îngrijire a tenului.

Îngrijirea tenului după metoda coreeană a ajuns la rang de știință exactă și o obsesie sănătoasă a multor femei din Republica Moldova și întreaga lume. Această rutină coreeană este mai mult un stil de viață, decât reguli stricte. Femeile din întreaga lume au început să adopte acești 10 pași pentru a se bucura de un superb, fără imperfecțiuni, luminos și mereu tânăr.

Descoperă 10 secrete uimitoare din ritualul coreean de îngrijire a tenului și consecutivitatea pașilor pentru aplicarea produselor de îngrijire.

Îți prezentăm o notiță cu etapele de bază, ce trebuie respectate dimineața și seara, și ce este opțional pe parcursul săptămânii.

Totul este individual și depinde de tipul pielii, ce ai în rutină, de aceea pe site-ul moonglow.md consultanții te ajută să faci alegerea corectă. Iar aici, pe blog, noi o să te informăm despre fiecare pas în rutina de îngrijire, ca să cunoști mai bine cum să obții tenul visurilor tale!

Ulei Hidrofil

Uleiul hidrofil – cu adevărat aur lichid. Acesta este un produs conceput pentru curățarea profundă a pielii, demachierea ușoară chiar și a produselor de machiaj persistente. Uleiul hidrofil constă din uleiuri (de obicei naturale) și emulgatori, care fac de fapt magia adevărat – adică, să fie solubil în apă, vitamine și alte substanțe benefice. La contactul cu apa, uleiul hidrofil se transforma într-o spumă / lăptișor fin, acesta fiind ușor îndepărtat cu apa caldă.

Cele mai frecvente greșeli comise:

  • NU clăti uleiul hidrofil cu apă rece. Doar apa caldă, aproape fierbinte dizolvă uleiul complet.
  • NU utiliza uleiul hidrofil dimineața. În așa mod sporești sensibilitatea pielii, distrugi bariera hidro-lipidică, microbiom-ul pielii (bacteriile benefice).
  • TREBUIE să înlături machiajul de pe ochi cu ulei hidrofil, astfel nu întinzi pielea fină, subțire și nu acționezi asupra ei cu dischete pentru demachiere, ceea ce traumatizează pielea acestei zone.
  1. Uleiurile hidrofile sunt parte din demachierea foarte delicată în două etape (ulei și spumă), preferată și promovată de femeile coreene, această fiind parte din rutina lor mai amplă .
  2. În timpul curățării cu uleiul hidrofil, pielea primește minim impact și stres mecanic, nu este nevoie de discuri, nici de întinderea pielii care nu este benefică, în special, pentru tenul matur și sensibil.
  3. Folosirea uleiului hidrofil face pielea moale și catifelată. După curățarea cu aceste produse nu există senzația de uscăciune a pielii, nu apar iritații.
  4. Utilizarea este extrem de simplă: trebuie aplicat o cantitate mică (1-2 pompe) de ulei pe pielea uscată, direct peste machiaj. Este necesar de a masa ușor cu mișcări circulare, în așa mod oferim uleiului timp pentru a dizolva toate straturile de machiaj. Apoi, adăugând puțină apă, continuați procedura până când uleiul nu se va emulga într-o spumă cu conținut asemănător unui lăptișor. Se clătește cu apă călduță. Uleiul este îndepărtat ușor cu apa. După aceasta etapă este necesar de a spăla fața cu o spumă sau gel.

Uleiul hidrofil se potrivește și pielii grase, la utilizarea regulată veți observa mai puține puncte negre, porii vor deveni mai curați, iar tenul mai luminos.

Dacă vrei să faci o schimbare în rutina corectă de îngrijire, atunci – curățarea în 2 etape, este un bun început!

Spumă

Ideală opțiune ar fi să ai 2 spume de curățare – spumă de dimineață și spumă de seară. Spuma de seară trebuie să ofere curățare mai profundă, pentru a înlătura nu doar impuritățile, dar și resturile uleiului hidrofil. Dacă uleiul hidrofil nu este eficient înlăturat, atunci vom avea efect advers și pori inhibați!

Spuma de dimineață trebuie să ofere o curățare delicată, deoarece noaptea pielea se restabilește și trebuie să înlăturăm produsele de degradare, ce s-au format peste noapte.

Cine trebuie să folosească spuma de curățare? TOȚI, și adolescenții, și bărbații! Alegeți corect produsul, în asta cu drag te vor ajuta consultanții pe site-ul moonglow.md!

Greșeală frecventă:

  • TREBUIE de aplicat doar bulele de spumă pe față, nu produsul / spuma propriu zisă. Doar bulele pot pătrunde în pori și curăța eficient impuritățile, resturile uleiului hidrofil.

Modul de utilizare:

  • Creați o spumă abundentă în palma, aplicați pe piele, masați ușor și clătiți cu apă caldă!

Exfolierea

Exfolierea celulelor moarte (peeling) – una din cele mai importante etape de îngrijire a tenului. Dacă nu vei face această etapă la timp, produsele aplicate ulterior nu vor funcționa în plină putere, pielea va pierde din luminozitate, tenul va căpăta culoare neuniformă și va avea aspect obosit.

Exfolierea poate fi făcută cu tonere / serumuri pe bază de acizi, pudră enzimatică sau cea mai ușoară și sigură soluție – peeling gelurile.

Cele mai frecvente greșeli comise:

  • Cu tonerul cu acizi anume ștergem fața, dar nu aplicăm prin tapare, deoarece este nevoie să curățim pielea de celulele moarte.
  • Orice peeling trebuie să fie aplicat pe pielea uscată (excepție pudra enzimatică), deoarece apa neutralizează activitatea acizilor.
  • NU exagerat cu peeling-urile, pentru că poți spori sensibilitatea pielii și distruge funcția bariera tenului.

Mod de utilizare:

  • Toate tonerele cu acizi se aplică pe pielea uscată cu un pad de coton. Ușor se trece pe liniile de masaj. Se folosește ca prima etapă, după curățare.
  • Pudra enzimatică se aplică pe palmele umede, se creează spumă, apoi se aplică pe pielea umedă. Masați ușor și clătiți cu apă caldă.
  • Peeling gelul se aplică pe pielea uscată după curățare, într-un strat subțire, se lasă pe 1-2 minute, că acizii să funcționeze, apoi cu mișcări ușoare se masează pielea, până se formează scame. Clătește cu apă caldă. Nu forța în timp ce masezi, aceasta nu influențează calitatea exfolierii, doar traumatizezi pielea.

Toner

Principala întrebare – care este diferența între tonic și tonerTonicul – este un produs de îngrijire din rutina europeană, a cărui concentrație de ingrediente este mult mai mică. Tonerul – este un produs cu concentrație maximă de ingrediente active și benefice pentru ten.

Nu vă mirați, dacă tonerul tău va costa mai scump decât crema, producătorii coreeni pun accent pe formule cât mai concentrate în astfel de produse (tonere, esențe). De ce? Deoarece moleculele acestora sunt mult mai mici și pătrund mai adânc.

Principala regulă în rutina coreeană – aplicăm produsele cele mai lichide spre cele mai dense. Serum-urile și cremele vor ajuta la pătrunderea mai adâncă (tonerelor și esențelor), care ai aplicat anterior.

Cine trebuie să folosească tonerul?

  • Absolut fiecare, fără excepții!  Doar alege produsul potrivit tipului tău de piele!

Mod de utilizare:

  • Foarte important, să fie aplicat cu palmele prin tapare. Te strădui anume să tapezi, dar nu prin mișcări circulare. Fapt ce va elimina posibilitatea de a trauma sau de a întinde pielea.

Esențe

Următorul pas în rutina după toner este esența. În acest produs concentrația de ingrediente active și benefice pentru piele este mai mare decât în toner. Se aplică ca și tonerul – cu palmele tapăm, ca produsul să pătrundă mai adânc.

Esența poate avea consistență diferită. Dacă este mai lichidă, atunci poate fi folosită în loc de toner. În special cele care au la bază fermenți (galactomyces). Anume în procesul fermentării, se alocă componentele utile, iar însăși ingredientele se transformă în molecule foarte mici, ce permit pătrunderea mai adâncă în toate straturile epidermisului.

Dacă esența conține Galactomyces, atunci o aplicați ca prima etapă după curățare, deoarece componenta slăbește stratul superior al epidermei și serum-ul aplicat ulterior, va pătrunde mai adânc și va acționa mai eficient.

Unele esențe au o consistență mai densă, atunci înainte de ea numaidecât aplicăm un toner.

Cine trebuie să folosească esența?

  • Fiecare. Esența cu galactomyces nu se recomandă pentru pielea sensibilă. Nu uita, consultanții noștri te vor ajuta cu drag în alegerea potrivită a esențe anume pentru tenul tău!

Seruri și Fiole

Seruri și Fiole – sunt produse foarte concentrate, ce au menirea de a îndeplini anumite funcții. După cum am menționat anterior, în rutina coreeană de îngrijire este regula – aplicăm produsele de la cele mai lichide spre cele mai dense. Textura densă ajută la pătrunderea mai adâncă a produselor cu textura mai lichidă aplicate înainte.

Pentru fiecare scop trebuie să alegi serul cu anumite componente, aici cu drag te vor ajuta consultanții noștri, care sunt la dispoziția ta pe site-ul moonglow.md de luni până vineri, de la 09:00 până la 19:00!

Atunci când alegi un serum, trebuie să înțelegi ce rezultat dorești să obții:

  • Să hidratezi intensiv pielea?
  • Să diminuezi porii?
  • Să elimini acneea?
  • Să oferi luminozitate și aspect îngrijit?
  • Să obții efect anti-rid?
  • Să înălbești petele pigmentare sau postacne?

Serul este un produs activ. Anume el oferă pielii diverse componente active (vitamina C, peptide, colagen, acid hialuronic etc).

Cui se potrivește?

  • Totul depinde de starea tenului și vârsta.

Metoda de utilizare:

  • Aplicăm întotdeauna cu mâinile pe piele.

Măști din țesătură

Măștile din țesătură au diferite funcții: hidratare, luminozitate, anti-rid, calmare, diminuarea porilor etc. Din cele peste 200 măști de pe site-ul nostru, cu siguranță vei găsi favoritele tale!

Masca din țesătură este o etapă suplimentară, pe care o aplicăm după esență. Uneori putem aplica și după serum, în special cu propolis, astfel se sporește acțiunea acestuia și primiți acea luminozitate mult dorită!

Secretele folosirii măștilor din țesătură:

  • Masca din țesătură se ține pe piele atât timp cât este indicat de producător pe ambalaj.
  • Atunci când scoți masca de pe față, ea trebuie să fie încă umedă, ceea ce înseamnă că va oferit umiditate la maxim, dar nu a început procesul de extragere.

Cât de des folosim?

  • 2-3 ori pe săptămână, dar dacă simțit pielea deshidratată, obosită și rutina de bază nu face față – încearcă un curs “7 zile/ 7 măști”. Optează pentru 7 măști diferite, care le vei aplica în fiecare seară, astfel pielea va primi doza necesară de hidratare, nutriție și vitamine.

O greșeală des întâlnită:

  • Dacă masca este îmbibată cu esență, gel (oricare alte texturi lichide), neapărat după utilizare se aplică crema, ca să nu se evapore umiditatea. Îndeosebi măștile pe bază de acid hialuronic, dacă după utilizare nu aplicăm crema, are loc evaporarea umidității de pe piele și vom primi efectul invers.

Crema sub ochi

Mulți gândesc că crema sub ochi nu este importantă și putem folosi crema de față pe zona dată. Este o greșeală foarte mare, căci pielea sub ochi nu are glande sebacee și resursele sale nu sunt de ajuns pentru a hidrata și proteja pielea. De aceea trebuie să ajutăm în crearea barierei, și asta o poate face doar crema corect aleasă.

Metoda de utilizare:

  • Crema se aplică doar pe zona osului, fără să ne apropiem de pleoapa inferioară. Produsul singur se va răspândi pe țesutul conjunctiv, ]n caz contrar poți face o reacție alergică, roșeață, iritare, peliculă pe ochi.

O greșeală des întâlnită:

  • Pe pleoapa superioară nu se aplică suplimentar cremă, doar ceea ce a rămas pe degete, în caz contrar cu timpul pielea se va lăsa și aspectul general va deveni mai obosit!

Cremă pentru față

Ține minte un lucru important: crema nu face minuni, nu există cremă pentru tot!

Crema este ultima etapă de îngrijire a pielii. În consistența cremei este cea mai mică concentrație de ingrediente benefice. Oricum, crema rămâne o etapă importantă în rutină, deoarece sigilează toate produsele aplicate anterior și le face să lucreze mai efectiv și mai adânc.

Cea mai importantă funcție a cremei este formarea barierei tenului de la deteriorări, impurități, praf, bacterii.

O greșeală des întâlnită:

  • Crema trebuie să fie aleasă după tipul pielii, de altfel, acesta poate să încarce pielea, să deschidă porii (textură prea consistentă), sau nu va hidrata îndeajuns și nu va preveni pierderea de umiditate (textură prea ușoară).

Protecția de Ultraviolet (SPF)

SPF (sun protection factor) este pe bază de filtre fizice, chimice și mix (din fizice și chimice). Sunt foarte multe contradicții și dispute pe marginea filtrelor, dar este deja dovedit – cât mai albă este culoarea pielii, cu atât mai mult aveți nevoie de SPF.

Filtrele fizice – sunt unele din cele mai sigure, vezi în componență oxid de zinc și dioxid de titan. Ele sunt ca o oglindă, ce reflectă razele solare fără să ajungă la piele. De aceea este foarte important la timp să fie reînnoit.

Filtrele chimice – ca și cum pătrund în piele, de aceea producătorul ne spune să îl aplicăm cu 30 minute înainte de ieșire.

Filtrele fizice sunt incomode în aplicare (pot lăsa urme albe), iar cele chimice foarte rapid se aplic.

Dar! Cele mai eficiente produse sunt cele care au ambele tipuri de filtre în componență (filtre mixte). Ceea ce nu reușesc să facă filtrele fizice, o fac cele chimice. Dacă ești predispusă la hiperpigmentare, îți recomandăm să utilizezi produse ce au ambele tipuri de filtre în componență.

Pentru copii / femei însărcinate și femei care alăptează desigur alegem filtre fizice. Filtrele chimice se acumulează în rinichi, laptele matern etc.

Dacă lucrați în oficiu, încăpere închisă, este suficient ca BB crema sau baza pentru machiaj să aibă SPF.

Eye Patch, Patch-uri sub ochi

Încercând o dată eye patch, nu te vei despărți de ele niciodată! Dacă încă nu cunoști care sunt beneficiile acestora, atunci neapărat citește mai jos!

Eye patch – un produs din țesătură sau hidrogel impregnat cu ingrediente utile, care sunt predestinate îngrijirii pielii sub ochi. Spre deosebire de crema sub ochi, eye patch rapid hidratează pielea, umple micile riduri, elimină cearcănele, edemele.

Mit – cu cât mai mult timp le lăsăm, cu atât mai bine, chiar și peste noapte!

Produsul se ține pe piele, atâta timp cât este indicat de producător pe ambalaj.

Unul din ingrediente în eye patch este apa. De aceea, ținând mai mult timp, decât cel recomandat, poți avea efect invers, când produsul va extrage umiditatea din piele.

De la ce vârstă se permite utilizarea lor?

  • Chiar de la 18-20 ani putem folosi produsul pentru o hidratare suplimentară, iar după 25-30 deja alegem cu componente mai active, care vor lupta cu primele riduri și alte schimbări de vârstă.
  • În dependență de ceea cu ce dorești să lupți (cearcăne, edeme, riduri, pigmentare etc) – Alege produsul potrivit problemei stabilite.

Mod de utilizare:

  1. Aplică pe zona dorită, după toner și/sau esență, serum.
  2. După 15-20 minute, înlătură eye patch, restul esenței tapează ușor până la absorbție.
  3. Aplică crema preferată.

Îngrijirea Buzelor

Toate ne dorim să avem buze voluptoase, hidratate și cu aspect îngrijit. Aici găsești secrete, iar dacă le vei pune în practică, rezultatele nu se vor lăsa așteptate!

  • Fiecare seară aplică mască de noapte pentru buze care are scop de a hidrat profund și a ajuta pielea să se restabilească cât mai rapid!
  • O dată la 10 zile neapărat fă o procedură de exfoliere pielii buzelor cu pudră enzimatică sau peeling gel, astfel vei ajuta să păstrezi pielea catifelată!
  • De asemenea, există și patch-uri speciale pentru buze. Utilizează-le odată pe săptămână pentru un efect maxim!
  • Zilnic hidratează pielea buzelor cu un balsam, iar dacă vei aplica balsamul înainte de creion, ruj mat sau ruj simplu, buzele vor fi voluptoase, hidratate și foarte senzuale!